پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی کریمی جهرمی

1403-09-03
|
مراسم ها

حضور در گردهمایی طلاب و فضلای استان فارس

آیت‌الله العظمی کریمی جهرمی ضمن حضور در گردهمایی طلاب و فضلای استان فارس که در مدرسه علمیه امام کاظم قم برگزار شد، در بیانات مهمی به وظیفه روحانیت در زمان فعلی پرداختند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به سابقه تاریخی حوزه علمیه شیراز فرمودند: من خود را مدیون حوزه علمیه شیراز می‌دانم که در مدت اقامتم در این شهر و تحصیل در آن حوزه مبارک از نفس قدسی عالمان پرهیزکار آنجا مانند آیت‌الله حاج شیخ‌ابوالحسن حدائق و  آیت‌الله حاج سید محمد باقر آیت اللهی بهره ها بردم و این استان را  به حقیقت مهد علم و فرهنگ و دین می دانم.

ایشان با اشاره به فداکاری های علمای شیعه در خدمت به مردم و دین فرمودند: اگر نبودند بعضی از علمای عالیقدری که در زمان غیبت حضرت ولی عصر (عج) در میان مردم و با مردم باشند و آنان را راهنمایی کنند، حتی یک نفر باایمان در جامعه باقی نمی‌ماند.

معظم له لزوم خودسازی علما و طلاب را در مقاطع مختلف امری ضروری دانستند و گفتند: علما باید داعی الی المهدی باشند. اگر کسی داعی خودش باشد و بخواهد مقام و علمیت خود را به دیگران نشان بدهد، یا برای مردم گردن کشی کند، چنین عالمی، از علمای جبّار و مغضوب الهی است.

معظم له سپس به وظیفه اصلی روحانیت در عصر فعلی اشاره کده و فرمودند: تمام توان خود را به کار گیرید که نفوس جامعه را به قطب عالم امکان حضرت بقیة‌الله (عج) توجه دهید.جامعه ی امروز دچار سرگردانی است و این وظیفه طلبه ی فاضل،بااخلاق و با فضیلتی است که مردم و به خصوص جوانان را با وجود شریف حضرت حجت ارواحنافداه آشنا کند نه اینکه از فرصتی که در حوزه برای او دست داده برای بالابردن مقام و منصب خود استفاده کند.

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه علما باید وجودشان بر وجود امام عصر (عج) دلالت نماید، گفت: این مهم لوازمی دارد و بهترین راه دست یابی به آن، این است که علما مجسمه‌های تقوا و دیانت و پرهیزگاری و نُصح و خیرخواهی برای مردم و کشور و نسل جوانِ باشند. اگر مردم عالم و طلبه ای را در شهرها ببینند که دلسوز آنان است و با کلام خیرخواهانه برای اصلاح کمبودها تلاش می کند قطعا به سوی او متوجه می گردند که این توجه به سوی یک روحانی در واقع توجه به ساحت امام زمان خواهد بود.

صرف اینکه انسان مقداری درس بخواند کافی نیست. مهم این است که چون طلبه در این لباس آمده و به نحوی اتصال با حضرت پیدا کرده است، باید با عمل و فکر و کار و خدمات و همکاری کردن با فعالان دینی مردم را بر امام زمان (عج) و به سوی آن حضرت دلالت نماید.

آیت‌الله العظمی کریمی جهرمی، سپس با بیان خاطراتی از مدت اقامت در حوزه شیراز به حالات معنوی عالمان آن حوزه اشاره کردند و فرمودند: مرحوم آیت‌الله حاج شیخ ابوالحسن حدائق(ره) از علمای راستین و بسیار مفید و موثر در تدّین جامعه بود. ایشان در آن سنین با قد خمیده در مدرسه منصوریه شیراز نماز می‌خواندند و هر شب بعد از نماز مقداری موعظه می‌کردند حالات معنوی آن مرد الهی و روش برخورد ایشان با مردم و طلاب اثرگذار بود و سبب تقویت ایمان مردم می شد. ما امروز در شهرها به چنین طلاب و عالمانی نیاز داریم که درد مردم را بدانند و حالات معنوی و زندگی آن ها برای همه ی اقشار اثرگذار باشد.