پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی کریمی جهرمی

1401-04-27
|
پیام ها

پیام معظم له به همایش رونمایی از کتاب زیارت عاشورا از آغاز تا امروز

بسم الله الرحمن الرحیم
مهم‌ ترین مبانی اعتقادی و معرفتی و مؤثرترین برنامه فرهنگی مکتب حیات‌بخش تشیع، ریشه در سه واقعه تاریخی حساس دارد: غدیر، نیمه شعبان و عاشورا؛ با وجود ابعاد چشمگیر و حیرت‌انگیز تاثیر این وقایع، طبیعی بود که عاملان ضلال و جریان‌های معاند مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام، عناصر فرهنگی و مولفه‌های موثر در متن و پیرامون این رویدادهای مهم را خطر بنیان‌سوزی برای خود بدانند و آن را برنتابند و برای تضعیف و تزلزل همه اطراف آن، تمام قدرت و توان خود را به کار گیرند.

واقعه جانسوز عاشورا با پشتوانه‌های محکم تاریخی و استنادات موثق روایی و شهادت مظلومانه سبط رسول، حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام حرارتی جاودان، در قلب آزادگان جهان ایجاد کرد و افکار امت اسلامی را متوجه انحراف و شقاوت فکری و عملی جریان جعلی و خلافت غاصبی ساخت که نفس نفیس حجت بالغه الهی، حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام برای رسواسازی آن، عَلم اصلاح و قیام را برافراشت و خون دل خویش و اهل بیت طاهرینش را بذل نمود تا بندگان خداوند از ضلالت و جهالت رهایی یابند. ماهیت قیام تاریخی عاشورا، طرد و نفی عاملین و تابعین ظلم و برائت عملی از آنان توسط خاندان وحی بود و به رغم توهم باطل‌اندیشانی که پایان حیات حسین بن علی علیه‌السلام را در سر می‌پروراندند عاشورا، روشنی‌بخش حقیقت و رسواگر فرقه ظلمت شد و یاد و نام عاشورا، مراسم و عزای عاشورا، زیارت عاشورا، و هرچه به عاشورا مستند بود در افقی فراتر از زمان و مکان درخشید و آشوب دل‌های بیمار و کابوس ستم‌پیشگان گرفتاری گردید که اطفاء نور الهی را انتظار می‌کشیدند و به همه مظاهر عاشورایی کینه‌ای مدام داشتند.

بی‌‌‌سبب نیست که زیارت پر عظمت عاشورا با مضامین بلند و معارف پر ارجش نیز، خار چشم دشمنان اهل بیت بوده باشد و دشمنان مذهب و فریب‌خوردگان، این زیارت شریف را هدف تیرهای خصمانه‌ی تشکیک خود قرار دهند؛ چه آنکه:

1.  زیارت عاشورا مجموعه‌ای فشرده از اعتقادات ناب و مبانی خالص شیعی را عرضه نمود که از نسلی به نسل دیگر، بر زبان‌ها و قلب‌ها جاری است و همه انسان‌های آزاده و محبان ولایت، راویان و حاملان معارف بلند آن هستند.
2. زیارت عاشورا، الهام‌بخش شناخت کامل امامان معصوم و جانشینان پیامبر است و به نفوس مستعده، معیارهای حقانی و ملاکات آسمانی و دور از خطا را معرفی می‌کند؛ و عوامل تباه‌کاری و گمراهی جامعه اسلامی را نشان می‌دهد.
3. زیارت عاشورا، نشانگر امتداد یافتن خط ولایت و برنامه الهی رهبری امت تا اتصال و پیوند به ظهور حضرت حجت، عجل الله تعالی فرجه الشریف است و لذا روح امید به آینده را در جان انسان‌ها می‌دمد و روز انتقام از ستمکاران و فنا و نابودی آنان را با ظهور ولی اعظم خدا و منتقم حقیقی نوید می‌دهد.
4. زیارت عاشورا، آینه‌ی روشنگر تحوّل و قیام جانانه‌ی ریحانه‌ی پیامبر، حضرت امام حسین علیه السلام و نشان دهنده‌ ماهیت نامشروع بنی‌امیه و پیروان آنهاست. دو اصل اصیل و رکن اساسی تولّی و تبرّی به نحوی فاخر در زیارت عاشورا جلوه‌گری می‌کند و در هیچ زیارت و دعایی، این دو مبنای مقدس تا بدین حد، قاطع و جاذب نیامده است.

عالمان بزرگ امامیه و مرزبانان بیدار حریم ولایت، با روشن‌بینی و تعهد و غیرت دینی، در پاسداشت این ذخایر گران‌سنگ، همواره اهتمام می‌ورزیدند؛ هم‌چنانکه زعیم شیعه، مرحوم میرزای شیرازی در این جهاد عقیدتی، عالم برجسته، علامه مرحوم آقای میرزا ابوالفضل تهرانی رضوان الله علیه را مأمور فرمود تا شرحی جامع بر این زیارت شریف بنگارد و پاسخ سخنان نسنجیده و شبهات واهیه‌ی اشکال‌کنندگان بر زیارت عاشورا را بدهد و شرح عالمانه، محققانه‌ و خواندنی آن رجل علم و فضیلت، مرحوم میرزای شیرازی را مبتهج ساخت.

 در میان آثار بلند بنیان و نو سامان، اثر ارزشمند فاضل جلیل، و از تبار روحانیون اصیل، جناب حجةالاسلام والمسلمین آقای سید مهدی محمودی دامت افاضاته است که با اعتقادی راسخ و تلاشی تحسین برانگیز، نسخه‌های قدیمی بسیاری را از مراکز علمی و فرهنگی گوناگون و کتابخانه‌های غنی، بررسی و استنساخ کرده و موارد اختلاف در نسخ را شاخص نموده و علت اصلی اختلاف بعضی از نسخ بزرگان شیعه را به صورتی عقلانی و خردمندانه تبیین، و از لطایف «رازداری شیخ طوسی»، رمزگشایی کرده‌اند.

مطالعه‌ی این کتاب شریف حتی با مختصر توجهی، حاکی از زحمات این روحانی عالم و پژوهشگر خادم در احیای امر اهل بیت علیهم‌السلام است. توفیقات روز افزون ایشان را در احیاء معالم دین و مذهب حقه از خداوند متعال خواهانم و از وجود شریفشان ملتمس دعای خیر می‌باشم.

مدرسه زیارت عاشورا، همیشه زنده است و شاگردان پرشمار آن هر روز و همیشه، و در هر لعن و سلام، درس توحید و طاعت، و رسم تولی و تبری را تکرار می‌کنند.
امید است پیروان و دل‌با‌ختگان مکتب مولی‌الکونین، حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، خود را  همواره در معرض برکات معارفی و فیوضات معنوی زیارت عاشورا قرار دهند و قلب و زبان را به ترنم این زیارت شریف، معطر و متنعم نمایند و عقیده و بصیرت دینی خویش و نسل و ذریه‌شان را با تامل و تمسک به مضامین نورانی آن بیمه نمایند.

سلام الله علی الحسین و علی اولاده و اصحابه و رحمه الله و برکاته
     عید غدیر الاغر ۱۴۴۳ هجری شمسی