معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان تهران به همراه جمعی از مربیان و مدیران این مجموعه صبح امروز با آیت الله العظمی کریمی جهرمی دیدار کردند.
در این دیدار معظم له ضمن ابراز مسرت از دیدار با مربیان مدارس شهر تهران ضمن ذکر حدیث از امیرالمومنین علیه السلام به بیان ویژگی های معلمان رشد اخلاقی جامعه پرداختند.
ایشان با ذکر حدیث «مَنْ نَصَبَ نَفْسَهُ لِلنَّاسِ إِمَاماً فَلْيَبْدَأْ بِتَعْلِيمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِيمِ غَيْرِهِ» فرمودند : اولین قدم در این راه آن است که اگر فردی می خواهد در مقام پیشوایی و هدایت عده ای بنشیند باید ابتدا به تعلیم نفس خودش بپردازد. یعنی اگر سخنران و معلمی میگوید غیبت بد است، تهمت بد است، اول آغازگر باید خود او باشد و بکوشد مردم را به حرفهای باطل مشغول نکند.
معظم له داشتن اخلاق عملی در برخورد با مردم را راهگشای تبلیغ دین دانستند و فرمودند: دومین مرتبه ی این مقام آن است که «وَ لْيَكُنْ تَأْدِيبُهُ بِسِيرَتِهِ قَبْلَ تَأْدِيبِهِ بِلِسَانِه» حالا که در مقام تربیت دیگران قرار گرفته است باید ابتدا برای رشد نفس خود عملش را هماهنگ با اخلاق نماید و الّا گفتار و سخنرانی کردن کار سختی نیست.
معظم له با بیان اینکه اینگونه افراد جز ضرر برای جامعه هیچ نفعی ندارند فرمودند: سیره و روش یک مربی و هدایت گر جامعه در هر لباس باید منش انسانی و تکیه بر اخلاق در برخورد با مردم باشد نه اینکه اگر پای منافع در کار میآید، انسان جامه حیاء را هم کنار بگذارد و برخلاف اصول اولیه اخلاق در حق مردم ناعدالتی نماید که در این صورت این مربی یا پیشوای جامعه ضررش به مراتب بالاتر از نفع او خواهد بود.
آیت الله العظمی کریمی جهرمی اقتدا به مربیان شایسته و تجلیل از آنان را وظیفه ی جامعه دانسته و فرمودند:
امام امیرالمومنین با بیان اینکه «وَ مُعَلِّمُ نَفْسِهِ وَ مُؤَدِّبُهَا أَحَقُّ بِالْإِجْلَالِ مِنْ مُعَلِّمِ النَّاسِ وَ مُؤَدِّبِهِم» فردی را شایسته پیروی و تجلیل در جامعه از نظر اخلاقی میدانند که به جای آنکه مدام به فکر هدایت مردم باشد ابتدا نفس خود را به سوی مکرمت های اخلاقی ببرد ودر عمل هدایت گر جامعه باشد.
ایشان با ذکر خاطره ای از آیت الله العظمی اراکی فرمودند: خدمت استادمان مرحوم آیتالله العظمی آقای اراکی رضوان الله تعالی علیه بودم. به من گفتند: روزهای جمعه که برای اقامه نماز جمعه میروم برای مردم در خطبه های نماز مطالبی بیان می کنم و بعد که برمیگردم دچار ناراحتی بسیار شدیدی میشوم که این مطالبی که برای مردم گفتم، آیا خودم عامل بودم یا این مطالب را برای مردم گفتم و خودم هیچ بهرهای از آن نبرده بودم؟؟!!!
معظم له با بیان آنکه در برخی سخنرانی ها از طلاب و حوزویان رفتارهای خلاف شان این لباس مشاهده می شود فرمودند: آقای طلبه ای که نمی تواند خودش را با آداب و رسوم اخلاقی حوزه که برگرفته از سیره علمای سلف است هماهنگ نماید بهتر است لباس روحانیت را از تنش دربیاورد و مردم را به این لباس بدبین نکند. زیرا مردم از لباس روحانیت و فردی که در این مقام است انتظار پاکی، پرهیزکاری در زندگی و دارا بودن اخلاق اسلامی در برخوردها و سخنرانی هایشان را دارند . و اگر ببینند کسی در این لباس این مسیر را طی نمی کند به دین و اسلام و اهل بیت علیهم السلام بدبین می شوند.
آیت اله العظمی کریمی جهرمی در پایان بیانات خود صِرف برگزاری مجالس و برنامه های فرهنگی را ناکافی دانسته و فرمودند: اگر یابن الحسن می گوییم دعای ندبه برگزار می کنیم باید عمل ما هم نشانگر آن باشد که ارادت قلبی و عملی به این وجودهای مقدس علیهم السلام داریم و اگر می خواهیم نسل جوان، امروز به ما و حرف ما اعتماد کند و بین ما و آنان محبت و مودت ایجاد گردد، بکوشیم در عمل یک انسان با اخلاق الهی و نبوی باشیم تا جامعه به ما بدبین نگردد.
در ابتدای این دیدار آقای دهنوی معاون پرورشی آموزش و پرورش استان تهران گزارشی از برنامه های کیفیت بخشی به فعالیت های پرورشی در مناطق 21 گانه تهران را ارائه نمود.
طراحی و توسعه : پارسیکام