سوال:
آیا تشکیل جلسات بحث و گفت وگو و میزگرد و سمینار بهتر از عزاداری نیست؟
جواب:
"باسمه تعالی تشکیل جلسات میزگرد و بحث و گفتگو پیرامون مسائل دینی با حضور متخصصین فن، پسندیده است اما جلسات عزاداری بر اهل بیت علیهم السلام تعظیم شعائر و سنت باقی مانده از زمان ائمه علیهم السلام است و نباید تعطیل شود.
سوال:
ذکر ثواب های عجیب و دور از ذهن برای عزاداری تا چه اندازه صحیح است؟
جواب:
اولاً ثواب کم هم در مقابل اعمال ما عنایت الهی است و الا بندگان از خداوند متعال مزدی طلبکار نیستند و ثانیاً روایات مربوط به ثواب بر زیارت و عزاداری سرور جوانان بهشت در حد تواتر است و دادن ثواب زیاد یک عنایت الهی و برای تجلیل و تعظیم از فداکاریهای آن حضرت است که همه وجود و دارایی خود را در طبق اخلاص نهاده و تقدیم خداوند نمود. همه ائمه سفارش به بزرگداشت حادثه کربلا نمودهاند و مناسب است در این مورد به کتاب پرتوی از عظمت امام حسین علیه السلام مراجعه فرمایید.
سوال:
چرا فقط برای امام حسین علیه السلام عزاداری ویژه انجام می شود، نه برای امامان دیگر؟
جواب:
اولاً مصائب و ابتلاآت و آزمایشهای حضرت امام حسین علیه السلام فوق العاده است به طوری که حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام در خطاب به امام حسین علیه السلام فرمودهاند: لایوم کیومک یا اباعبدالله؛ روزی بسان روز تو ای حسین نیست. و ثانیاً اگر قصوری در عزاداری برای امامان معصوم دیگر علیهم السلام به چشم میخورد مثل سایر قصورات و تقصیرات است که باید در رفع آن کوشید و سوگواری آن عزیزان خدا را هم با شکوه و شایسته انجام داد.
سوال:
در برخی هیئت ها به علت استقبال پرشور جوانان و تراکم جمعیت و کمبود جا در حسینیه ها، خیابان های اطراف بسته شده یا تردد در آنها با مشکل مواجه می شود. آیا این کار اشکال دارد؟
جواب:
عزاداران ریحانه پیامبر امام حسین علیه السلام بکوشند که در عبادت بسیار بزرگ و پرافتخارشان ایجاد مزاحمت برای دیگران نکنند و نیز همسایگان و عابرین محترم هم شرح صدر دارند و در راه تعظیم سالار شهیدان و نجات دهنده امتها در دنیا و آخرت این مقدار زحمت و ناراحتی را به جان استقبال میکنند
سوال:
یا اینکه صدای عزاداری خیلی بلند باشد، اگر موجب آزار و اذیت نشود چطور؟ و اگر اشکال دارد، آیا شرکت در این مجالس با علم به اینکه داخل حسینیه نمیتوان حضور پیدا کرد اشکال دارد؟
جواب:
شرکت در بزرگداشت حماسه عاشورا و عزاداری بهترین انسانها و عصاره خلقت از افضل عبادات و مثوبات است و موجب پاداش عظیم الهی است و کمتر میشود که علم و یقین به اذیت دیگران فراهم شود مگر در یک مکان خاصی که کسی از نشستن دیگران اذیت شود آن هم انسان مؤمن رعایت میکند و نیز مدیران محترم این مجالس مدیریت کنند که صدای بلندگو، موجب آزار بیماری مثلاً نشود.
سوال:
با توجه به اطعام هایی که در ایام محرم داده می شود و انسان به حلال بودن آنها یقین ندارد، آیا خوردن آنها اشکال دارد؟
جواب:
باید حمل بر صحت کرد و لذا خوردن آن غذاها مانعی ندارد.
سوال:
توصیه حضرتعالی به عزاداران حسینی چیست؟
جواب:
توصیه به عزاداران عزیز و محترم این است که با اخلاص کامل عزاداری کنند و هرچه بیشتر در تعظیم همه شعائر الهی و از جمله اقامه نماز در وقت خود کوشش فرمایند ان شاء الله مورد دعای خیر حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها و امام زمان ارواحنا فداه واقع شوند.
سوال:
محضر آیت الله العظمی کریمی جهرمی روش ائمه در زنده نگه داشتن حماسه عظیم عاشورا چه بود؟
جواب:
"باسمه تعالی انعقاد مجلس مخصوص برای عزاداری و اجراء برنامههای مناسب از قبیل ذکر مصائب آن حضرت و مرثیهخوانی صحیح و نوحه سرائی و سینهزنی و قرائت زیارت آن امام شهید روحی و ارواح العالمین له الفداء.
سوال:
آیا بیان زبان حال در مداحی ها و روضه ها بصورت اشعار و نثر در مورد اهل بیت علیهم السلام جایز است؟
جواب:
در صورتی که مطلبی خلاف شان و مقام اهل بیت علیهم السلام نباشد اشکال ندارد.
سوال:
حضور مبارک آیت الله العظمی کریمی جهرمی آیا به راه انداختن دسته جات عزاداری در معابر عمومی که گاهی اوقات باعث اذیت و بسته شدن راه برای عابرین و وسائل نقلیه می شود یا حرکت دسته های عزاداری در شب های محرم تا نصف شب، همراه با استفاده از طبل و نی، اشکال دارد؟
جواب:
اگر حرکت دسته عزاداری موجب اذیت جزیی و قابل تحمل است اشکال ندارد . عزاداران ریحانه پیامبر امام حسین علیه السلام بکوشند که در عبادت بسیار بزرگ و پرافتخارشان ایجاد مزاحمت برای دیگران نکنند و نیز همسایگان و عابرین محترم هم شرح صدر دارند و در راه تعظیم سالار شهیدان و نجات دهنده امتها در دنیا و آخرت این مقدار زحمت و ناراحتی را به جان میخرند.
طراحی و توسعه : پارسیکام